Aikie.net IT-services, Windows systeembeheerder sinds 2004

In de loop van de tijd heeft Aikie.net veel ervaring opgedaan bij het configureren van servers en desktops met Microsoft Windows als besturingssysteem.

Om onder andere gebruikersbeheer en groepsbeleid binnen een netwerk te vereenvoudigen implementeerd Aikie.net een Windows Domain-controller met gebruikmaking van de Active Directory ondersteuning voor Windows computers. Deze wordt in toenemende mate aangevuld met een OwnCloud omgeving als vervanger voor o.a. Dropbox, OneDrive en GoogleDrive.

In plaats van Exchange van Microsoft dat hoge systeemeisen heeft gebruikt Aikie.net Zimbra Collaboration Server. Zimbra is in twee varianten leverbaar. Enerzijds als community versie en anderzijds als commerciele versie. Zimbra stelt aanmerkelijk minder hoge hardware eisen aan een server dan Exchange en ook qua licentie kosten is het in de commerciele versie meestal goedkoper dan Exchange.

De laatste jaren maakt Aikie.net in toenemende mate gebruik van virtualisatietechnieken bij de installatie en configuratie van de verschillende rollen die een Windows server kan vervullen. In eerste instantie deed Aikie.net dit alleen op basis van de oplossingen van VMWare, maar de laatste tijd gebruikt Aikie.net voornamelijk de oplossingen van XenServer. Dit onder andere vanwege het prettiger licentiemodel en de betere / uitgebreidere beheer console.

no more ransom logo